Ciorba de agrise

de marcela1979 in Ciorbe, 22 Iun 2016 | 7975 vizualizari

 

o ciorbita de sezon

 

INGREDIENTE

  • 4-5 aripioare de pui
  • 1 ceapa alba
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina radacina
  • 2 oua
  • 200 ml smantana de gatit
  • 250 gr agrese
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de agrise:

Se spala aripioarele de pui si se pun la fiert intr-o oala cu apa in circa 4 l de apa. Se lasa sa fiarba si se ia spuma.Se curata ceapa, morcovii si telina si se spala. Ceapa se toaca marunt si morcovii si telina se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. In mod normal morcovul si telina se calesc in ulei, dar eu sunt la regim asa ca nu am calit. Cand aripioarele sunt aproape fierte se pune ceapa tocata si radacinoasele date pe razatoare sau calite daca le caliti. Se lasa sa fiarba, iar cand sunt fierte toate se pun agresele si se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata. Se potriveste de sare si piper. Se pregateste dreseala : se amesteca galbenusurile cu smanatana, se pune din supa fierbinte peste dreseala ca sa se ajunga la temperatura ciorbei ,apoi se toarna in ciorba ,in fir subtire, amestecand continuu. Albusurile le punem in ciorba si se lasa sa fiarba pana la coagularea lor inainte de a pune dreseala.Se pune dupa preferinta patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de agrise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Rahela Velicu 1

22.06.2016, 15:39

nici eu, dar cred ca e gustoasa!

marcela1979 1

26.06.2016, 19:20

Intradevar este foarte buna si racoroasa ,multumesc de aprecieri!

MotanLaOale 1

30.06.2016, 12:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare