Ciorba de burta

de sasha in Ciorbe, 26 Iun 2013 | 6958 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg burta
  • 500g morcvi
  • 500 ml ulei
  • 16 galbenusuri de ou
  • 600g smantana grasa
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • sare de lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Daca luam burta congelata nefiarta, o lasam sa se dezghete. O punem la fiert pentru 2h sau chiar mai mult( depinde cat de batrana e vacuta) pana intra furculita in ea. Scoatem burta si o taiem felii ca la taiteii de casa. 

Ne ocupam de morcovi, ii curatam , ii dam pe razatoarea mica si ii calim in 500 ml ulei pana se inmoaie, apoi adaugam usturoiul, mai lasam pe foc 3,4 minute.

Strecuram morcovii pe o sita mica, mai luam si zeama de unde a fiert burta ca sa spalam morcovii. Zeama obtinuta se toarna peste cealalta zeama unde a fiert burta. Separam galbenusurile de albus. Batem balbenusurile cu un tel pana se mareste volumul un pic, apoi treptat adaugam si smantana peste galbenusuri. 

Le incorporam usor amestecand cu telul in zeama de la burta. Rasturnam si burta taiata felii, gustam de sare si sare de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

sasha 1

26.06.2013, 21:40

Va garantez eu ca e bune

marcela1979 1

27.06.2013, 07:01

ce dor mi e de o ciorba de burta

Lavinia 1

27.06.2013, 10:27

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta