Ciorba de capete de peste

de mihaelar63 in Ciorbe, 14 Dec 2010 | 28483 vizualizari

 

Ciorbita aceasta o fac pentru mine fara smantana in post . Sotului ii adaug smantana , asa ca ,, impac si capara si lupul si ...'' pe toata lumea !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg capete de salau , crap , somn  [ eu am tot avut adunatela congi ]
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 gogosari
  • 2 ardei iuti
  • 3 linguri orez
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura usturoi tocat
  • sare
  • piper
  • 3 linguri otet
  • zeama lamaie
  • smantana
  • tije de telina [apio]
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de capete de peste:

Capetele de peste se spala se sareaza si se pun la fiert in apa cu otet , atat doar sa le acopere . Se fierb in maximum  10 minute. Se scurg ,[ zeama se pastreaza , nu se arunca ] si se pot servi stropite cu mujdei de usturoi .

Ceapa , cartofi , gogosarul se curata , se spala si se toaca cubulete . morcovul curatat , spalat , se razuieste pe razatoarea cu ochiuri mari

Legumele se calesc usor 2-3 minute , spre sfarsit puneti si orezul la prajit .Se ,, stinge '' cu zeama de peste , se sareaza si se fierb cam 15 -20 minute. Ardeiul iute se pune in ciorba la sfarsit taiat rondele . acum se pune si tijele de telina taiate marunt + patrunjelul tocat .

La sfarsit piparati si mai dregeti gustul cu zeama lamaie sau sare daca este necesar .

CIne doreste poate pune si smantana , dar si fara este super-gustoasa .

TIPS-URI

1

Daca va place ciorba de burta puteti sa ,, terminati ''si pe cea de peste la fel . smantana o amestecati cu 2-3 linguri de mustar , un galbenus de ou , amestecati totul , diluati cu zeama calduta si adaugati la restul ciorbei .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de capete de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de curcan