Ciorba de caprioara

de katty in Ciorbe, 11 Ian 2017 | 13023 vizualizari

 

O ciorba aromata, extrem de delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de caprioara cu os
  • 1 morcov
  • 1 tije praz
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura orez
  • cimbru
  • salvie uscata
  • 2 galbenusuri
  • 300 gr smantana grasa +ptr servit
  • sare
  • piper negru macinat
  • otet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de caprioara:

Spalam bine carnea si o punem la fiert in apa, cat sa o acopere si sa o depaseasca cu cateva degete. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama curata.  Daca este nevoie, mai completam cu apa calda. Curatam prazul si morcovul si le taiem rondele subtiri. In uleiul incins, calim mai intai morcovul putin, apoi adaugam prazul. Cand legumele s-au inmuiat, le dam deoparte. Cand carnea incepe sa se inmoaie, adaugam orezul spalat, legumele, sare, piper negru macinat, cimbru si salvia. Mai fierbem 15 minute. Amestecam intr-un castron, smantana, otetul si galbenusurile. Adaugam cate putina zeama fierbinte, amestecand pana se infierbanta bine, apoi turnam amestecul in ciorba. Dam vasul jos, il acoperim. Servim ciorba fierbinte.

TIPS-URI

1

Timpul de fierbere difera, in functie de cat de frageda este caprioara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de caprioara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta