Ciorba de cartofi cu sfecla rosie

de Valclaudia in Mancaruri de post, 29 Iun 2014 | 4828 vizualizari

 

o ciorba de post foarte gustoasa, mai ales rece

 

INGREDIENTE

  • 5 bucati mici de sfecla rosie (cca 400 gr. in total)
  • 2 cartofi mari (cca 500 gr.)
  • 3 morcovi potriviti
  • 1 ceapa alba uscata
  • 1 foaie de dafin
  • 4 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • oregano in otet
  • leustean verde
  • marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu sfecla rosie:

Curatam si spalam legumele.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei la foc mic.

Adaugam si rindelele de morcov si lasam sa se caleasa pana isi schimba uleiul culoarea in auriu.

Maruntim sfecla la robot, o adaugam peste legumele sotate. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Adaugam cca 2l apa rece. Lasam sa fiarba la foc potrivit cca 20 min.

Adaugam in ciorba cubulete de cartofi, 1 foaie de dafin si lasam sa mai fiarba ciorba pana se inmoaie si cartofii.

La final oprim focul la oala,adaugam o lingura de oregano in otet, presaram marar verde si leustean proaspat, lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi