Ciorba de fasole boabe

de Zamfira in Ciorbe, 30 Oct 2012 | 4674 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole boabe
  • 200 g costita afumata (kaizer, ciolan afumat, scarita)
  • 2-3 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 ardei
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • o maa de tarhon in otet
  • 1 cana bulion
  • sare, 2 linguri otet
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe:

Fasolea se spala si se tine in apa rece de seara pana dimineata, apoi se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da in clocote se schimba iarasi apa pe care o inlocuim cu apa clocotita, repetam operatiune de inca doua ori. Curatam, spalam legumele, le taiem cubulete (mai putin ceapa) si adaugam totul in apa cu fasolea impreuna cu afumatura portionata. Tocam tarhonul marunt si o adaugam in ciorba, punem si sare dupa gust.

Dupa ce a fiert fasolea si legumele adaugam putin otet, bulion si patrunjel verde tocat marunt. Mai dam odata in clocot si ciorba este gata.

Putem servi cu ardei iute si ceapa rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

gaby_duceag 1

13.11.2012, 13:16

omg! deci tu dintr-o vorba cataloghezi omu' cum ca nu-i normal la cap

Miha 1

13.11.2012, 18:24

Zamfira, sunt pe site-ul asta mii de utilizatori si nu toti au activitate. Eu cred ca nu trebuie sa-i reducem pe toti la zero. La fel cum cred ca ciorba ta are ceva special, un fel de vino-ncoa' de a fost aleasa de Georrge din alte cateva zeci de retete asemanatoare.

Zamfira 1

13.11.2012, 19:30

miha, draga mea...vreau sa inchei subiectul asta, pentru mine este evident un singur lucru: intrebarea legata de apa din ciorba este una de : cicaleala. Va rog, as vrea sa incheiem subiectul...uite un pupik si o ....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba noua de fasole cu codita de purcel