Ciorba de fasole boabe noi - in parga

de mihaelar63 in Ciorbe, 7 Aug 2017 | 11265 vizualizari

 

   Boabele de fasole noi, inca necoapte, ne-uscate este pe placul meu. Pe aici se mai numeste fasole in parga. Atat de mult imi place incat oparesc boabe de fasole in parga si le pastrez la congelator pentru iarna. Este mult mai usoar pentru digestie, decat fasolea boabe uscata.
 

 

INGREDIENTE

  • 4 maini sanatoase de fasole boabe in parga
  • 2 morcovi
  • 2 ardei verzi
  • 2 rosii
  • 1 ceapa alba
  • 1 radacina patrunjel 1 ardei iute galben -rotund
  • 1 frunza dafin
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 inflorescenta marar uscat
  • 1 lingura pasta ardei Kapia cu telina -productie proprie
  • 3 tulpini leustean verde
  • 500 gr costita afumata - de casa
  • patrunjel verde
  • sare -facultativ
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe noi - in parga:

  1. Costita afumata se portioneaza si se fierbe 15 minute. Aruncati apoi aceasta apa.
  2. Spalati fasolea boabe si scurgeti de lichid.
  3. Spalati, curatati si iar spalati legumele folosite.
  4. Spalati ierburile aromatice.
  5. Feliati rondele subtiri morcovul si patrunjelul radacina.
  6. Tocati marunt ceapa si ardeiul verde.
  7. Taiati in doua ardeiul iute. Nu marunt pentru ca se va scoate la sfarsitul prepararii din ciorba sa nu-i dea un gust prea iute.
  8. Se pune intr-o oala incapatoare fasolea, costita, ceapa, patrunjelul, ardeii, ardeiul iute, pasta de ardei, foaia de dafin si ierburile aromatice.
  9. Se toarna in oala astfel pregatita apa sa acopere generos toate ingredientele.
  10. Eu am folosit oala sub presiune si am fiert timp de o ora, respectand instructiunile de folosire ale oalei.
  11. Se scoate dupa putina racire capacul si se adauga rosiile tocate marunt.
  12. Mai fierbeti 10 minute si scoateti din ciorba foaia de dafin, ardeiul iute si crengutele de ierburi.
  13. Atentie ! Costita afumata contine sare suficienta si nu ar trebui sa mai sarati. Gustati si sarati doar daca este nevoie.
  14. Presarati patrunjel verde pentru nota de prospetime.
  15. Am servit ciorba de fasole in parga insotita de ceapa rosie si ardei iute.
  16. Doritorii pot adauga si smantana la servire.

               Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Fasolea boabe in parga este mai usoara pentru digestie, evitati balonarea.

2

Atentie ardeiul iute galben si rotund este foarte iute, eu l-am scos din ciorba la sfarsitul prepararii.

3

Atentie ! Costita afumata contine sare suficienta si nu ar trebui sa mai sarati. Gustati si sarati doar daca este nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe noi - in parga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde reteta traditionala romaneasca