Ciorba de fasole cu afumatura

de Lavinia in Ciorbe, 19 Noi 2012 | 4654 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 l apa
  • 400 g fasole boabe
  • 2-3 oase afumate
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 telina mica
  • cimbru
  • 100 g gogosari murati
  • 300 ml suc de rosii
  • piper
  • 1 lingura secretul gustului
  • 50 ml ulei de masline
  • leustean/tarhon
  • 2 foi de dafin
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu afumatura:

Am ales fasolea si am puso la inmuiat de seara in apa calduta.

Am puso la fiert in apa rece impreuna cu cimbru ,oasele afumate si foile de dafin.Poate vi se pare ciudat ca nu schimb apa dar nu este neaparat nevoie.Mie mi se pare ca iese mult mai gustoasa asa.

Am lasato sa fiarba cca 1 ora jumate si am pus morcovii taiati cubulete,o telina razuita si gogosarii. Separat am taiat o ceapa marunt si am calito putin in uleiul de masline si sucul de rosii.Am adaugato si pe ea ciorbei si am lasato inca 40 de min pe foc mare.

La sfarsit am adaugat secretul gustului(daca nu este ciorba prea sarata) piperul si leusteanul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]