Ciorba de fasole cu ciolan afumat

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 30 Ian 2012 | 5935 vizualizari

 

O bunatate?!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg fasole boabe
  • 2 cepe albe
  • 1 ardei capia,
  • 2 morcovi
  • 2 rosii decojite
  • 1 l bors
  • cimbru
  • 1 legatura leustean verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare dupa gust
  • 2 linguri cu bulion de rosii
  • radacina de telina si pastarnac
  • ciolan de porc  afumat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan afumat:

Punem fasolea la fiert, avand grija ca dupa 20 de minute de clocotit sa inlocuim apa in care fierbe cu apa proaspata (fierbinte), dupa care adaugam ciolanul de porc spalat bine in prealabil. Nu este nevoie sa mai adaugam ulei deoarece carnea de porc va lasa suficienta grasime. Intre timp, dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam marunt, si, cand fasolea si ciolanul de porc au fiert suficient, adaugam legumele si sarea, iar spre sfarsit, adaugam 2-3 linguri de bulion si borsul. Este gata si il putem servi dupa ce a dat in clocot, cand presaram deasupra cimbrul, patrunjelul si leusteanul tocate marunt. Se serveste cu tarhon proaspat presarat deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe