Ciorba de fasole cu coasta afumata

de claudiaO in Ciorbe, 19 Noi 2014 | 6272 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe micuta
  • 2 buc morcov
  • 2 buc pastarnac
  • 1 buc telina
  • 1 buc ardei capia rosu
  • 2 lingurite cu cimbru
  • 3--4 linguri pasta de tomate
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu coasta afumata:

Fasolea o alegem de eventualele gunoaie si o punem la fiert in apa rece; Dupa cum am mai spus, eu schimb apa de 3 ori apoi trec la zeama finala. Dupa ce am schimbat cele 3 ape, punem apa rece peste fasole, 1 lingurita cu bicarbonat, 1 cu zahar si 1 lingurita de ulei (am pus doar o lingurita, din cauza ca am si afumatura).

Taiem coasta in bucati, o spalam si o punem peste fasole. Punem capacul si lasam vreo 20 minute sa fiarba sub presiune. Dupa 20 minute, depresurizam oala lasand sa curga apa rece peste ea cateva minute, apoi adaugam legumele curatate in prealabil si taiate cubulete. Adaugam sare si cimbru si lasam la fiert sa se patrunda si legumele. Adaugam si pasta de tomate si mai lasam vreo 5 minute pe foc.

La servire adaugam tarhon din otet, si cine doreste poate adauga chiar si otet - mie una imi place dulce.

Noi am servit ciorba alaturi de o salata de ceapa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu coasta afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole pastai