Ciorba de fasole cu costita

de Criss in Ciorbe, 16 Noi 2011 | 16012 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g fasole boabe
  • -o bucata costita afumata
  • -2 morcovi
  • -1 ceapa
  • -pasta de rosii
  • -tarhon pentru aroma
  • -putin otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu costita:

Fasolea se pune la inmuiat cateva ore. Apoi se fierbe in apa cu sare. Eu am fiert-o si am aruncat apa de doua ori. Astfel e mai usor tolerata si nu baloneaza. Separat se pune apa la fiert. Se spala si se taie costita si se lasa sa fiarba. Se adauga ceapa si fasolea prefiarta. Cand si fasolea si costita e aproape gata se adauga morcovii rasi. Se adauga sare dupa gust si tarhon. (eu am intotdeauna un borcanel cu tarhon pus in sare si otet)

Se pune o lingurita-doua de otet de pe tarhon. (se poate si mai mult otet insa noua nu ne place  tare acra). Desi in Ardeal la aceasta ciorba ca si la multe altele se face "rantas" pentru ingrosat ciorba, eu am preferat o varianta mai light. Astfel, intr-o cratita am amestecat 2 linguri pasta de rosii cu 2 linguri faina si am adaugat treptat zeama de la ciorba. Am fiert-o si am turnat-o apoi peste ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu costita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Criss 1

18.11.2011, 06:21

Multumesc dragele mele.

Criss 1

18.11.2011, 06:22

Mena, si noi tot cu ceapa rosie o mancam.

cristeena20 1

15.02.2013, 12:20

ador supa asta!!!!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de primavara, din legume