Ciorba de fasole (de post)

de Patricia Iordache in Mancaruri de post, 22 Mar 2013 | 35855 vizualizari

 

Dragii mei, pentru pranzul de astazi propun o ciorbita de fasole cu ceapa si paine taraneasca :)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr, fasole boabe;
  • 2 cepe mari;
  • 2 morcovi;
  • un ardei gras rosu;
  •  1 telina mica;
  •  2 linguri bulion (suc de rosii)
  •  sare;
  •  piper;
  •  3 foi de dafin;
  •  o lingurita de cimbru uscat;
  •  o mana de patrunjel verde;
  •  o mana de leustean (de la congelator ca verde nu gasim acum ;)
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole (de post):

Boabele de fasole le alegem si le spalam. Le acoperim cu apa rece si le lasam la hidratat  minim 6 ore.

Aruncam apa, punem aproximativ 2.5 l apa rece si punem la fiert. Separat, incalzim alta apa pe care o vom folosi la inlocuirea celei in care a fiert fasolea.

Mai pe scurt, schimbam apa ( neaparat sa fie fierbinte) de trei ori. In ultimii 2.5 l apa adaugam o ceapa tocata marunt, morcovul taiat si el, ardeiul gras si telina taiata cubulete.

Lasam la fiert aproximtiv 30 minute cat sa fiarba legumele. Adaugam bulionul, sarea, piperul, foile de dafin si cimbrul, amestecam si mai lasam inca vreo 15 minute sa fiarba, verificand daca boabele de fasole sunt fierte.

Separat, tocam cealalta ceapa si o calim pana se moaie (fara sa o ardem) in putin ulei.

O adaugam peste ciorba de fasole, amestecam, mai lasam 5 minute si oprim focul.

Adaugam patrunjelul si leusteanul tocat, lasam sa se raceasca si papam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta