Deci 18 zile cit am stat in Statiune am tinjit dupa ciorbitele mele, asa ca azi ma-m pus pe treaba si am facut o ciorbita buna , buna , cu tot ce trebuieste in ea ca sa fie cit mai apetisanta.
Zarzavaturile , ceapa si ardeiul se curata se spala apoi se toaca marunt si se pune la calit cu uleiul si 100 ml apa , se adauga sunculita taiata feliute si se mai lasa la calit cu zarzavatul 10 min. dupa care se adauga 3 l apa fierbinte se potriveste de sare, piper,delicat .
Se adauga cimbrul si foaia de dafin si lasam sa fiarba 30 minute dupa care adaugam fasolea scursa si clatita putin apoi mai lasam sa fiarba 10 min.
Intr-un castron punem iaurtul , smintina , cele trei galbenusuri de ou si usturoiul pisat,se amesteca bine , apoi cu un polonic luam din ciorba fierbinte si punem peste smintina si iaurt si amestecam usor ,astfel compozitia obtinuta o turnam in ciorba amestecind usor.
Lasam sa dea un clocot apoi luam de pe foc si asezonam cu marar verde.V-o recomand cu mare drag este super super buna.Sa va fie de folos.
1
Linga merge ca uns si un ardei iute cine suporta poate servi si mai multi. La servit eu am folosit si o lingura de otet de la ardei