In fiecare vara fac aceasta ciorbita de cateva ori.Este o ciorba gustoasa,usoara,racoritoare,plina de vitamine.Spun ca este plina de vitamine pentru ca intotdeauna o fac cu zarzavat nou.Este foarte apreciata in zilele calde de vara.
Ceapa se toaca marunt,guliile se curata si se taie cuburi,iar morcovii si pastarnacul se curata si se taie rondele. Intr-o cratita se incinge uleiul si se pune ceapa la calit.Cand a devenit sticloasa,se adauga morcovii si pastarnacul.Se calesc pana zarzavatul se inmoaie.Se adauga guliile,se mai lasa un pic sa se caleasca,apoi se stinge cu apa.Se lasa pe foc sa fiarba.Pentru un plus de savoare,frunzele de la gulii nu se arunca.Se toaca marunt si se adauga in ciorba.Se potriveste de sare si se lasa pe foc pana tot zarzavatul este fiert.Se acreste,dupa gust,cu zeama de lamaie.Intr-un castron se pune smantana si se amesteca cu 2linguri de ciorba.Se adauga totul in ciorbita,se presara cu patrunjel verde tocat si se stinge focul. Se serveste cu ardei iuti.