Ciorbă de lobodă dreasă cu ou și smântână

de elucubratiiculinare in Ciorbe, 23 Apr 2016 | 9447 vizualizari

 

INGREDIENTE

2 legături lobodă 2 morcovi mici 1/2 țelină mică 4 fire ceapă verde 2 linguri orez brun 2 gălbenușuri 2 linguri smântână 2 linguri oțet 1 legătură mare leuștean sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de lobodă dreasă cu ou și smântână:

Spălăm loboda și o lăsăm la scurs. Curățăm ceapa verde, o spălăm și o tocăm mărunt. Curățăm  și spălăm morcovul și țelina și le dăm pe răzătoarea mare. Călim ceapa, morcovul și țelina în 2-3 linguri de ulei.  Adăugăm imediat și 1 litru de apă fiartă. Între timp spălăm bine și orezul în câteva ape și îl adăugăm în oală. Mai adăugăm 1 litru de apă fiartă și lăsăm la foc potrivit aprox. 10 minute. Adăugăm loboda. Într-un castron amestecăm cele 2 gălbenușuri cu smântâna și oțetul. Punem un polonic din zeama în care au fiert legumele peste amestecul de ou cu smântână și amestecăm bine. Trebuie amestecat continuu în momentul turnării sosului de smântână pentru a nu se coagula. Se potrivește gustul cu sare și oțet. Se stinge focul. Se adaugă leuștean proaspăt tocat mărunt. Nu uitați să păstrați câteva frunzulițe pentru a le adăuga în farfurie la servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de lobodă dreasă cu ou și smântână" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]