Ciorba de perisoare

de Rahela Velicu in Supe/Ciorbe, 5 Mai 2018 | 8680 vizualizari

 

Preferata noastra :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata porc
  • 150 g orez
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 ou
  • 4-5 linguri pasta de tomate / bulion
  • 50 ml ulei
  • 100 g smantana
  • leustean
  • patrunjel
  • sare
  • sare de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Tocam ceapa julienne, morcovul il dam pe razataoare mare, iar ardeiul il tocam cubulete. Le calim impreuna doar pana se patrund putin, 7-8 minute, dupa care adaugam 1-2 cani de apa si lasam la fiert.

Pregatim intre timp perisoarele: punem orezul pentru 10 minute in apa clocotita si lasam la foc mic sa fiarba. 

Jumatate din orez il amestecam cu carnea tocata, cu ou si cu patrunjel verde tocat marunt. Formam perisoare pe care le punem usor in ciorba. Restul de orez prefiert il adaugam si pe el in ciorba. Lasam la fiert 25-30 de minute.

La final adaugam leusteanul, sare si sare de lamaie dupa gust. Dupa ce-i stingem focul ciorbei, o dam deoparte. Punem smantana intr-un bol incapator si o diluam cu 2 polonice de ciorba fierbinte. Apoi turnam smantana in ciorba in fir subtire si amestecam in acelasi timp sa nu se " branzeasca". 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu pipote si inimi