Ciorba de perisoare a la grec

de Oana in Ciorbe, 23 Ian 2011 | 15571 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 2 felii de telina
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • o mana cu orez
  • 300 ml bors
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri cu smantana
  • marar proaspat
  • sare
  • 4 l apa
  • Perisoare:
  • 500 g carne tocata
  • 2 linguri cu orez
  • o ceapa rosie mica
  • un ou
  • o lingura marar proaspat tocat
  • sare piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare a la grec:

Morcovul, telina, ardeiul si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se pune apa la fiert, se adauga legumele si sare dupa gust, se lasa la fiert. Intre timp se pregateste carnea pentru perisoare(puteti folosi ce carne va place, eu am pus pulpa de porc tocata). Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata fin, orezul spalat si scurs, oul, sare, piper si marar tocat. Cand legumele sunt fierte se da focul mic, se adauga o mana de orez spalat si scurs, apoi cu mana umeda se formeaza perisoarele si se adauga in ciorba. Se lasa sa fiarba la foc mic pana ce orezul din perisoare a fiert. Se adauga borsul dat in fiert. Cele doua galbenusuri se amesteca intr-un castron mai mare cu smantana, apoi se adauga laptele. Se pune cu polonicul zeama fierbinte din ciorba peste compozitia de lapte, pana se incalzeste laptele (4-5 polonice cu zeama sunt suficiente). Apoi se toarna totul in oala cu ciorba si se opreste focul. Se presara la sfarsit marar prospat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu taitei (by Madi)