Ciorba de perisoare a la grec

de mihaelar63 in Ciorbe, 14 Iul 2015 | 24973 vizualizari

 

Am ajuns la concluzia ca curiozitatea este cea care ma impinge sa fac tot felul de incercari si experimente culinare. De data aceasta am fost curioasa cum ies perisoarele fara ou. M-am inspirat de la chef Horia Varlan. Sa traiesti maestre au iesit perfecte!

 

INGREDIENTE

  • 500 g rasol cu os de vita
  • 500 g carne tocata amestec
  • 4 linguri orez proaspat fiert
  • sare
  • piper
  • 2 morcovi
  • 2 patrunjei radacina
  • 1 pastarnac radacina
  • 1 ceapa intreaga
  • 1/2 telina mica
  • 2 galbenusuri
  • 1 pahar smantana
  • zeama de lamaie
  • patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare a la grec:

  1. Rasolul de vita se opareste in apa clocotita. Se arunca apa.
  2. Se spala oala si bucata de carne si se pune la fiert in 2 l apa sarata.
  3. Se fierbe carnea pana cand incepe sa se patrunda.
  4. Legumele se curata, se spala si se taie cubulete marunte. Se pun la fiert in oala cu osul de vita.
  5. Se pune ceapa intreaga la fiert.
  6. Carnea tocata marunt  se amesteca pana se omogenizeaza  cu sare, piper, orez fiert si patrunjel tocat.
  7. Formati mici bilute, udandu-va cu apa pe palme.
  8. Reduceti focul la ciorba si puneti la fiert perisoarele.
  9. Se fierb impreuna 10 minute.
  10. Opriti focul.
  11. Bateti doua galbenusuri impreuna cu smantana, sare si zeama de lamaie. Diluati cu zeama calda din oala.
  12. Turnati amestecul de oua cu smantana in oala amestecand cu grija sa nu zdrobiti perisoarele.
  13. Gustati si acriti suplimentar cu zeama de lamaie daca este necesar.
  14. Serviti ciorba cu verdeata presarata pe deasupra.

TIPS-URI

1

Carnea trebuie tocata mai marunt.

2

Orezul trebuie sa fie fiert proaspat (daca se raceste nu mai este atat de maleabil - nu se omogenizeaza usor).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

kytz 1

30.06.2017, 15:48

Ce bună trebuie să fie! Noi mai punem o lingură de griș în compoziția perișoarelor, iar orezul întotdeauna fiert la jumătate (ca să nu iese perișoarele zbârlite )!

mihaelar63 1

30.06.2017, 16:08

Kitz ,am incercat si varianta cu gris si-mi place !!!!Despre orez stiu , dar nu intodeauna am timp s- l fierb > Ai dreptate este cea mai buna metoda de preparare a perisoarelor. Imi place si varianta fara ou preluata de la maestrul Horea Varlan .

kytz 1

30.06.2017, 16:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de afumatura