Ciorba de pui a la grec

de Sylvia in Ciorbe, 17 Feb 2011 | 79797 vizualizari

 

Am tinut sa specific din titlu ca va vorbesc de reteta originala de ciorba de pui a la grec, pentru ca adesea aceasta ciorba se regaseste in adaptarea ei cu putina smantana chiar si usturoi in unele regiuni, stiu pentru ca am facut si fac si eu reteta “indulcita” cu smantana.

 

INGREDIENTE

  • un pui de casa ( pui fermier)
  • zarzavat pentru ciorbe (morcov, pastranac, apio, o ceapa )
  • sare
  • piper
  • 4 galbenusuri de ou
  • o ceasca de orez 
  • zeama de la 1 lamaie 
  • marar verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Spalam si stergem bine puiul.  De la acest pui eu am pus pieptul, spatele si aripioarele. Se pune puiul la clocotit in apa rece si dupa ce se spumeaza sa adauga legumele taiate cubulete. Adaugam sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic pret de aproape o ora, pentru ca a fiert incet in vasul de fonta/ceaun. Cu 20 de minute inainte de a fi fiarta carnea adaugam orezul. Cand este aproape fiert totul pregatim ouale si lamaia. La o cantitate de 4 l de ciorba avem nevoie de de 4 galbenusuri si 1-2 lamai.

Separam cu grija galbenusurile de albusuri si pastram intr-un bol galbenusurile. Lamaia se stoarce separat si se filtreaza sucul. Mixam incet si cu grija galbenusurile singure apoi adaugam treptat cate un fir de suc de lamaie pana se incorporeaza intreg sucul. Va sugerez sa incepeti doar cu o lamaie, la mine s-a dovedit a fi suficienta.

Intervine acum un moment mai delicat, dar care daca este facut cu grija nu trebuie sa puna in mod normal probleme: incorporarea oului in ciorba de pui.  Luam oala de pe foc si atunci cand a incetat sa clocoteasca adaugam un polonic de ciorba in vasul cu ouale si omogenizam bine. In fir subtire turnam apoi compozitia diluata inapoi in oala, amestecand incet pana la omogenizare. Punem din nou vasul pe foc si il lasam pana vedem ca da primul semn de clocot si stingem focul. Se mai drege cu sare si piper daca e cazul.

Ciorba de pui a la grec se serveste fierbinte cu marar verde taiat fin pus direct in farfurie, stiu ca ati intalnit ciorba si cu alte verdeturi, dar reteta zice marar verde si va asigur ca ii da un gust sublim.

Va doresc pofta mare si sa sfatuiesc sa testati reteta.

TIPS-URI

1

In ciorba de pui a la grec adaugati initial jumatate din cantitatea de zeama de lamaie, gustati si adaugati restul doar daca mai considerati necesar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu legume