Loboda verde de gradina este una din verdeturile mele preferate. De o culoare minunata, are o textura catifelata, matasoasa si un gust fabulos acrisor. In plus imi mai place pentru ca nu-si schimba mult culoarea la preparare. Gustul de verdeata a fost subliniat prin folosirea amestecului natural 100% cu ierburi de gradina de la Delikat.
Cu aceasta reteta se obtine facil o ciorba foarte gustoasa, hranitoare si sanatoasa.
1
Loboda de gradina are o textura fina si un gust usor sarat acrisor. Contine vitamina K si de doua ori mai multa vitamina C decat lamaile. Aici mai multe informatii : https://www.agerpres.ro/flux-documentare/2015/04/28/leacuri-din-gradina-loboda-11-16-33.
2
Amestecul cu ierburi de gradina de la Delikat (patrunjel, ceapa, hasmatuchi, usturoi, arpagic, piper negru, curcuma, faina de mustar) s-a potrivit foarte bine cu ciorba mea de pui cu smantana si loboda.
3
Nu este nevoie ca frunzele sa se fiarba, este suficient doar cat se oparesc usor. Astfel loboda nu-si va pierde calitatile nutritive.
4
Ardeiul iute va aduce un gust picant placut.