Ciorba de rosii cu galuste

de Zamfira in Ciorbe, 9 Oct 2012 | 9042 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 telina
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapa
  • 2-3 morcovi
  • 2-3 rosii
  • frunze de telina
  • patrunjel verde
  • sare
  • bulion (o cana)
  • 2 linguri de faina
  • Galuste: 1 ou, 12 lingurite gris, sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rosii cu galuste:

Spalam, curatam legumele si le taiem marunt(ceapa ramane intreaga). Punem apa la fiert si cand da in clocot, adaugam legumele, frunzele intregi de telina si sare. Cand legumele au fiert adaugam bulionul amestecat cu 2 linguri (rase) de faina si patrunjelul verde si galustele. Lasam ciorba sa mai dea inca odata in clocot.

Galustele: din cantitatea de ingrediente de mai sus obtinem aproximativ 6 galuste.

Albusul de ou cu putina sare il batem tare, adaugam 12 lingurite de gris si galbenusul de ou, amestecam tocul cu grija (cu miscari circulare, de jos in sus). Punem apa cu putina sare la fiert si cand da in clocot reducem intensitatea focul si incepem sa adaugam galustele, pe care le vom forma cu lingurita(mini galuste 3-4 cm). De fiecare data cand luam o cantitate de compozitie in prealabil inmuiem lingurita in apa clocotita. Timp de fierbere 5-7 minute. Cand galustele au fiert, le strecuram si le adaugam in ciorba.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vara cu legume si hrisca