Ciorba de sfecla

de yafa in Ciorbe, 27 Iul 2010 | 8682 vizualizari

 

Rece sau calda, cu smantana sau natur este una din ciorbele verii.

 

INGREDIENTE

  • 500g de sfecla rosie( coapta la cuptor sau fiarta)
  • 4-5 cartofi
  • 3-4 morcovi
  • 1/4 de telina
  • 1 ceapa
  • tijele de la telina verde
  • 1 ardei alb
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1/2 legatura de leustean
  • 1/2 legatura de telina
  • 2 linguri de bors magic( daca folositi bors proaspat cam 1 l )
  • sare,
  • piper
  • apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de sfecla:

Curatam si spalam legumele. Le taiam cuburi, ceapa se toaca marunt si se inmoaie toate cu cele 2 linguri de ulei de masline. Acoperim cu multa apa si lasam sa fiarba.

Separat pregatim sfecla, pe care ori o coacem la cuptor, ori o fierbem. O taiam in cubulete. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam sfecla si mai lasam sa dea cateva clocote, adaugam borsul magic si saram si piperam dupa gust. Taiam ierburile si le adaugam, stingem focul si acoperim cu un capac oala, lasam 10 minute si putem deja servi.

Se serveste cald sau rece, cu smantana sau natur.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sfecla" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]