Ciorba de sfecla rosie cu scarita afumata

de Valclaudia in Ciorbe, 29 Noi 2016 | 5498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca. 800 gr scarita afumata
  • 2 ardei rosii
  • 1 fir de praz
  • 2 morcovi
  • 1/2 dovlecel mediu
  • 1 telina mica
  • 2 buc sfecla rosie
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare si piper macinat dupa gust
  • 1 lingurita bobite de mustar
  • 1 foaie de dafin
  • verdeata (patrunjel, telina, marar) dupa gust
  • 4 l apa plata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de sfecla rosie cu scarita afumata:

Scarita afumata o spalam sub jet de apa rece si o portionam.

Curatam legumele si le spalam bine.

Dovlecelul se trece pe razatoarea fina.

Punem 2 linguri ulei in oala, adaugam rondele de morcovi si de praz, bucatele de ardei, telina si sfecla rosie taiata cubulete; lasam legumele cca. 15 minute la inabusit la foc mic, adaugam carnea, apoi apa plata si dovlecelul ras, lasam sa dea in clocot.

Presaram bobitele de mustar, adaugam sare si piper dupa gust, foaia de dafin, acoperim oala si lasam sa fiarba pana patrunde furculita usor in carne si in bucatelele de legume.

La final presaram verdeata tocata, lasam cateva minute sa se intrepatrunda gusturile, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sfecla rosie cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu zeama de varza