Ciorba de vacuta

de ionix in Ciorbe, 31 Oct 2009 | 10162 vizualizari

 

la ciorbita asta m-a ajutat si mami :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vita
  • 3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • telina(radacina si frunze)
  • 3 cepe
  • fidea
  • 1 ardei gras
  • 500 ml suc de rosii sau rosii proaspete sua bullion (in functie de sezon si de ce aveti prin casa)
  • patrunjel verde
  • 2 oua
  • 500 ml bors
  • Sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta:

Carnea de vita se pune in apa rece circa o ora, schimbandu-se din cand in cand apa. Acest proces se face pentru a iesi sangele 

Se fierbe bine carnea de vita, spumand din cand in cand. Eu am avut niste pulpla de vita cu os asa ca am sectionat in bucatele dupa ce am fiert carnea. Cand carnea incepe a se albi, adica fierbe, se adauga ceapa taiata cubulete, morcovul taiat rondele, ardeiul gras taiat cubulete. telina taiata cubulete, frunzele de telina legate intre ele si pastarnacul taiat fasii. Eu iarna pun zarzavat facut de mine la borcane care contine telina, rosii, patrunjel si ardei gras.

Se lasa la fiert circa 30-40 min si apoi se adauga sucul de rosii. Se mai lasa la fiert circa 10 minute si se pune si borsul. Dupa ce a dat iar in clocot se scot frunzele de telina si se pune fideaua, sarea si piperul. Se fierbe la foc mic inca 10-15 de minute, apoi se bat ouale amestecandu-se cu un pic de ciorba si se pune treptat in ciorba pentru a face zdrente de ou. Se presara patrunjel verde tocat si se serveste calda cu smantana si ardei iute.

 

Pofta buna!. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ionix 1

01.11.2009, 09:11

Anca, cred ca ideea cu bortsul e super buna ca nu-ti mai opreste din fiert ciorbita... sarut-mana...

ionix 1

01.11.2009, 09:12

asa-i Oana, trebuia sa pun si leustean dar am uitat de obicei imi dau seama ce-i lipseste cand o mananc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu taitei si praz