Ciorba de zarvavaturi cu carnita si "moare"

de nadina73 in Ciorbe, 9 Dec 2010 | 8291 vizualizari

 

Sincer ,chiar nu puteam sa nu va impartasesc si voua aceata minunatie de ciorba. Cine papa o farfurie, cu siguranta mai cere si supliment

 

INGREDIENTE

  • 400-500 g carne de porc taiata cubulete mici
  • 1 ceapa
  • 2-3 morcovi mari
  • radacina patrunjel
  • o bucata telina mai mica
  • frunze de patrunjel si telina
  • ardei rosu 1/2
  • 4 linguri zarzavat pt ciorbe(vezi retata postata)
  • sare
  • 500 ml zeama de varza sau cum se mai zice la noi MOARE
  • 100 g fidea de casa (taitei de casa fini)
  • 1 lingura ulei
  • 2 cuburi vegeta naturala(reteta  sylvia)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de zarvavaturi cu carnita si "moare":

Se taie carnea cubulete mici, se pune la fiert in apa cu sare si cuburile de vegeta naturala (vezi reteta sylvia).

Morcovul se taie marunt se caleste in putin ulei , se pune ceapa tocata , ardeiul, patrunjelul, telina si zarzavaturile pt ciorba se calesc 3-4 minute dupa care se pun in ciorba. Se pun si frunzele de patrunjel si telina , se lasa sa fiarba 30 minute (la final eu scot frunzele de patrunjel si telina afara, pitici nu papa daca vad in ciorba ,sant tare mofturosi)

Cand carnea e fiarta se pune fideaua (taitei de casa cum mai zicem noi ardelenii)se lasa sa mai dea 2-3 clocote dupa care se pune moarea (zeama de varza),eu am pus 2 cani mari,se mai da un clocot si ciorbica e gata.

La final se pun frunze patrunjel si telina tocate

Ps:la fel de bine se poate pregati si in varianta de post, fara carne si se inlocuieste fideaua cu orez, e minunata.

concluzia:O ciorba rapida ,si ieftina(cat de cat) si buna

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de zarvavaturi cu carnita si "moare"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta