Ciorba hutulilor

de Ksenya in Ciorbe, 20 Aug 2015 | 4778 vizualizari

 

Reteta de fata este una mirifica. Nu lipseste de pe masa hutulilor pe timp de iarna.Ciorba este satioasa,asa pentru zile friguroase. Gustul este divin! Inconfundabil!Daca te trezesti hoinarind pe ulitele satelor unde stau hutulii, iarna cand ti se lipesc narile de la ger, pe langa mirosul fumului care iese pe hornurile caselor simti si mirosul acestei ciorbe. Daca va aflati prin zona, musai trebuie incercata! Sa trecem la treaba...:)

 

INGREDIENTE

500 g carne de care aveti ,preferabil cu os

  • 1,5 kg supa de de oase sau de legume
  • 2 linguri ulei
  • 500 gr varza murata trecuta sub jet de apa si tocata la robot /masina de tocat
  • 2 morcovi dati prin razatoare
  • 1 ceapa mare tocata
  • 3-4 rosii mari coapte ,date prin razatoarea mare sau 3 linguri pasta de tomate
  • 3 cartofi mari
  • 4 linguri de mei spalat
  • 1 catel usturoi
  • 1 foaie dafin
  • Sare
  • Piper
  • Marar pentru ornat (optional)
  • Smantana la servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba hutulilor:

Carnea cu os o  punem la fiert, spumam, cand carnea este gata o scoatem pe un platou adaugam varza murata si fierbem 1,5 ore, pentru a scurta timpul eu am folosit oala minune si am injumatatit timpul, adaugam meiul, lasam la fiert foc mic, separate fierbem cartofii intregi cu putina sare. Cartofii cand s-au fiert ii scoatem si-i strivim cu o furculita, adaugam in oala cu ciorba.

 intr-o tigaie calim  ceapa in 2 linguri ulei, cand ceapa  a devenit sticloasa si a capatat o culoare usor aramie adaugam morcovul, mai calim putin 1 minut apoi adaugam rosiile. Lasam 2 minute si apoi adaugam in oala cu ciorba.Scoatem carnea de pe oase si o adaugam si pe ea in ciorba.

Completam cu supa de legume sau apa cam 2 l lasam 15 minute la fiert, potrivim de sare si piper, adaugam foaia de dafin si catelul de usturoi zrobiti,oprim flacara.

Servim cu smantana si ornam cu marar tocat marunt. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba hutulilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Ksenya 1

21.08.2015, 09:22

Multumesc de popas!

RuxyRux 1

26.08.2015, 23:29

Cred ca este extraordinara!

navidad_2017 1

04.01.2017, 03:20

E ff buna, ca toate ciorbele cu varza murata! Am facut si cu carne de vita, si cu afumatura; prima data cu crupe de arpacas, apoi inca de 2 ori cu mei. Usturoiul pus la urma ii da o savoare deosebita!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de pui cu galuste imperiale