Ciorbita a la Moldova

de luminita20_2006 in Ciorbe, 17 Iun 2009 | 6623 vizualizari

 

e o reteta care merita incercata

 

INGREDIENTE

  • 2 sfecle mici
  • 2 morcovi
  • 6 cartofi noi
  • 1/2 varza mica
  • 200 gr pastai
  • 1 dovelecel
  • 1 l bors
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura partunjel
  • 1 ceapa
  • sare
  • delicat
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita a la Moldova:

Se curata legumele. Sfecla si morcovul se dau prin razatoarea mare, cartoful se taie cubulete, la fel si bostanelul insa cuburi mult mai mici, iar varza fideluta. Se pune intr-o oala ulei la incins apoi sfecla, morcovul si varza, se pune capac si se lasa sa se imoaie, se amesteca doin cand in cand, apoi se adauga pastai , dovelecelul si cartoful. Se adauga ~2.5 l apa. Cand incepe sa fiarba se adauga ceapa taiata marunt si se condimenteaza. Separat se pune la fier borsul su un pic de cimbru. Cand sunt gata legumele se adauga borsul ; dupa ce da in clocot se pune leusteanul, iar dupa ce a fost luat de pe foc se pune si partunjeleul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita a la Moldova" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Bucataras 1

06.10.2009, 22:49

Him...si mie imi place sa pun sfecla acra (din borcanele ce se gasesc in supermarketuri) in ciorba ... borsul rusesc se face cu sfecla

luminita20_2006 1

07.10.2009, 13:10

borsul acasa la mama il face ea ...dar aici il cumpar de la o batranica..e bors de casa si e tare bun

andreea_angelo 1

02.12.2012, 22:09

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ''potroace''