Aceasta ciorbita de pui moldoveneasca o prepara mama sau bunica de fiecare data la fel de-a lungul aniilor..Sunt niste conservatoare inraite,de aceea eu am facut-o la fel..O bunatate
Se spala,se curata si se taie cubulete toate legumele iar apoi se pun la calit intr-o oala incapatoare cu uleiul si cu o cana de apa.Intre timp se taie puiul si se adauga peste legume impreuna cu apa.Cand puiul "pluteste" se adauga sarea,piperul si borsul,dupa preferinta.Se pun si taiteii,iar cand acestia sunt fierti se adauga leusteanul,se da intr-un singur clocot si GATA..pofta buna...........Mama imi spunea de fiecare data cand era gata: Tine minte: nu se serveste cu smantana sau cu alte verdeturi in afara de leustean...Imi vine sa rad cand imi amintesc,dar sa stiti ca avea dreptate,e destul de acrisoara si merge de minune cu mamaliguta calda si atat...