Ciulama de curcan cu mamaliguta (Zepter)

de Sidy in Curcan, 22 Dec 2012 | 15614 vizualizari

 

Ce poate fi mai potrivit, acum, inainte de dezmatul de la sfarsitul anului, decat o mancarica cu carne de pui sau de curcan, dar neaparat cu sos?
Ciulamaua este o reteta traditionala romaneasca, foarte apreciata si foarte gustoasa.
Ca este din carne de pui sau de curcan, este la fel de gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne de curcan
  • 1-2 cepe
  • 200 ml smantana ( degresata)
  • 1 lingura faina
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • vegeta bio
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de curcan cu mamaliguta (Zepter):

Ceapa o tocam marunt.

Carnea o portionam in bucati potrivite,Se poate dezosa pulpa si aripa ,daca le folositi .

Punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o intensitate medie.Dupa 3-5 minute il verificam daca este incalzit, punand cateva picaturi de apa pe vas. Daca picaturile se imprastie pe fundul vasului in forma de perle, putem pune in vas carnea  nesarata .Reducem focul la cat de mic se poate si adaugam carnea.

La inceput carnea se va lipi de fund, dar daca o lasati sa se rumeneasca , dupa 2-3 minute, se desprinde singura, deoarece i s-au inchis porii,Dupa aceea , puteti sa intoarceti carnea si sa o frigeti pe toate partile.

Adaugam deasupra ceapa tocata si asezonam.

Punem atata apa cat sa acopere carnea. Acoperim cu capacul si lasam sa fiarba inabusit la foc mic 20-30 de minute pina cand carnea este bine patrunsa.

Faina o amestecam cu doua linguri de smantana si putina apa, avand grija sa nu faca cocoloase.

Adaugam si restul smantanii amestecam sa se omogenizeze si rasturnam smantana printr-o sita peste carnea fiarta, ca sa iasa un sos cat mai fin.

Amestecam  sa nu se faca cocoloase si lasam sa mai dea cateva clocote.

Stingem focul si presaram patrunjel verde tocat deasupra.

Servim ciulamaua alaturi de mamaliguta proaspat facuta, aburinda.

Eu am presarat deasupra cateva bobite de rodie.

 

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Incercati sa nu va lingeti pe degete....daca puteti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de curcan cu mamaliguta (Zepter)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu cremă mascarpone și fructe - Ușor, rapid și delicios

ieri la 07:06

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

pe 05.05 la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

pe 05.05 la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan in sos de gutui si rozmarin