Ciulama de pui cu ciuperci

de elucubratiiculinare in Pui, 12 Mar 2013 | 4566 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui de aprox. 500 g,
  • 2 linguri unt,
  • 1 lingură ulei,
  • 500 g ciuperci champignon,
  • 1 cană apă,
  • 2 căni lapte,
  • 2 linguri amidon,
  • 3-4 căței de usturoi,
  • sare, piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci:

Pieptul de pui se spală bine, se zvântă și se taie bucățele pe cât se poate aceeași mărime. Ciupercile se curăță cu o periuță sau un prosop de bucătărie, se taie un pic din codițe și se feliază (o ciupercă se taie în 3-4 felii). Într-o tigaie ce nu lipește topim untul și adăugăm uleiul. Călim pentru aproximativ 5 minute bucățile de piept de pui. Se scot și se păstrează la cald. În aceeași tigaie adăugăm ciupercile și le călim  pentru 5 minute. Readucem piepul de pui în tigaie și adăugăm o cană cu apă. Lăsăm să fiarbă încet 5 minute. Între timp amestecăm laptele cu amidonul, pe care îl adăugăm în tigaie și amestecăm ușor. Curățăm și tocăm mărunt usturoiul și îl adăugăm în tigaie. Condimentăm cu sare. Servim imediat cu piper proaspăt măcinat presărat deasupra.

Pentru că aveam niște rucola prin frigider, am renunțat la celebra mămăliguță.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 18:50

Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

de laura_n 7

ieri la 13:47

Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente

de laura_n 7

ieri la 13:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui si ciuperci, mancarica buna si gustoasa a copilariei