Ciuperci cu unt si verdeata

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 24 Apr 2013 | 5116 vizualizari

 

Pe cat suna de simplu acest preparat usor de realizat pe atat este de gustos...yamyyyyyyy....rasfat pur pentru iubitorii ciupercutelor :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ciuperci champinion
  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 150 gr unt ( 85%)
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare dupa gust
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci cu unt si verdeata:

Ciupercile se curata si se spala, apoi se toaca mai grosier.

Cele pleurotus absorb mai multa apa si le vom stoarce intr-o sita.

Se pune uleiul intr-o tigaie si in el se topeste untul la foc mic, se adauga ciupercile si se lasa pe foc potrivit amestecand din cand in cand.

Isi vor lasa destula zeama si va trebui sa avem rabdare sa scada aproape toata apa.

Cand apa a scazut, adaugam verdeata, potrivim gustul de sare si piper, amestecam putin si stingem focul.

Verdeata trebuie sa isi pastreze culoarea, iar aroma va fi una foarte intensa...imbietoare...

TIPS-URI

1

recomand pentru cei ce tin post sa le prepare doar cu ulei de masline

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu unt si verdeata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post