Clafoutis cu caise

de - Andreea - in Prajituri, 26 Iun 2014 | 13849 vizualizari

 

O reteta de origine franceza ...foarte usor de facut ,cu putine ingrediente...asemanatoare unei budinci.Buna cu orice fel de fructe insa la fel de buna si cu legume !!!
Reteta am preluat-o de la Timi >:D< ...

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 5 linguri cu zahar tos
  • un varf de sare
  • 9 linguri cu faina alba tip '00'
  • 250 ml lapte
  • 4 caise mari
  • unt ( pentru uns tava)
  • zahar pudra( pentru pudrat)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu caise:

Caisele le spalam,le taiem in doua si scoatem samburele .

Luam o tava pentru cuptor de forma rotunda si ungem cu unt.Asezam in tava jumatatile de caisa.

Separat punem intr-un bol ouale intregi,zaharul si un praf de sare.Mixam bine ingredientele.

Adaugam apoi faina si mixam in continuare.Adaugam laptele putin cate putin si mixam pana ce ingredientele s-au amestecat bine si obtinem o compozitie asemanatoare celei pentru clatite.

Punem compozitia in tava peste caise,nivelam si dam tava la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade pentru 30 minute.

Scoatem tava din cuptor cand este gata,lasam prajitura sa se raceasca si pudram cu zahar pudra,dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

ieri la 14:04

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

pe 12.11 la 10:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]