Clatite banatene

de madi_marin in Prajituri, 24 Noi 2010 | 7056 vizualizari

 

Sursa de inspiratie......Laura Laurentiu....cu foarte mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • 14 clatite mici
  • 200 g crema fina de branza
  • 50 g stafide
  • 4 oua
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • margarina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Clatitele daca nu le avem gata facute, le preparam dintr+un ou, faina si apa foarte rece.

Crema de branza se freaca bine cu 50 g zahar, apoi se adauga stafidele si esenta de vanilie.

Se ung clatitele cu  branza , apoi se pun intr+u vas termorezistent uns cu margarina. Se face un amestec dintr+un ou intreg si 3 galbenusuri batute cu frisca lichida care se toarna peste clatite. Se da vasul la cuptor pentru 20 minute, la foc potrivit.

Intre timp se bat albusurile spuma tare cu restul de 50 g zahar si spuma se pune peste clatite. Se da din nou vasul la cuptor pana se coloreaza bezeaua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Teo 1

25.11.2010, 21:39

Madi, ai ajuns prin Banat?frumoase clatite ai adus de acolo !

Dana Cristea - pusikmea 1

29.11.2010, 16:13

vaiiii. ce bune sunt!!!!!!mori mancand, vorba lui gabi

Bya Ralu 1

03.12.2012, 14:54

ce faine sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca in trei straturi