Clatite cu branza

de LUK in Dulciuri, 16 Feb 2011 | 7123 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat pentru clatite:
  • • 1 ou
  • • 100ml lapte
  • • 1 plic de zahar vanilat
  • • 400gr faina
  • • apa minerala cat cuprinde pentru  a iesi un aluat ca o smantana groasa
  • • o jumatate de lingurita de sare
  • • o lingura de zahar
  • • Pentru umplutura:
  • branza telemea 250gr(sau dupa dorinta..)
  • • ulei pt uns tigaia si clatitele
  • • o lingurita de ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza:

Se prepara aluatul pentru clatite astfel;oul se amesteca cu zaharul,sarea,zaharul vanilat,laptele si o jumatate din faina.amestecam foarte bine adaugam putina apa minerala,restul de faina si apa minerala(cat e nevoie sa se subtieze faina).Se unge o tigaie (preferabil din teflon,neaderenta)cu putin ulei si se pune pe aragaz.Cand e fierbinte tigaia  se toarna cu polonicul aluat.Se coace pe o parte apoi se intoarce pe partea cealalata.

Se pune pe o jumatate de clatita branza rasa si se impatura.Se unge cu ulei se preseaza marginile si se scoate pe farfurie cu partea din tigaie in sus.Se unge si aceasta parte si gata...

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]