Pentru ca piticii mei adora clatitele si, de ce nu, pentru ca este mai sanatos sa eviti prajelile (aviz celor cu colesterol crescut, crize biliare etc), eu adaug uleiul in compozitie si coc pur si simplu clatitele intr-o tigaie teflonata ca nu se lipesc. Sigur ca o clatita dintr-aia prajita, pentru unele persoane, poate fi mai savuroasa, dar...fiecare cu gustul sau...:)
Ingredientele, exceptand faina, se pun intr-un vas si se amesteca cu un tel. Cand zaharul s-a topit adaugam faina atata cat compozitia sa capete consistenta unei sana. Se coc intr-o tigaie teflonata si se umplu cu gem /dulceata/ ciocolata, dupa preferinta.
Eu le-am umplut cu dulceata de gutui (preferata mea), gem de prune si crema finetti.
Nu le-am numarat, dar cred ca au iesit in jur de 20. :)
1
Este bine ca la inceput sa ungem, totusi, tigaia cu ulei. Apoi nu mai este necesar.