Pentru inceput facem crema cu care vom umple clatitele. Amestecam crema de branza ricotta cu 1 ou, 150g zahar si o ligurita de esenta de vanilie.Lasam crema in bol pana facem clatitele.
Batem ouale bine si turnam laptele peste ele. Integram apoi faina amestecata cu sarea. Incingem o tigaie si turnam cateva picaturi de ulei cu care ungem tigaia. Turnam cu un polonic aluatul si coacem clatitele pe ambele parti.
Luam o clatita si punem 3 linguri de crema ricotta si cateva fructe de zmeura. Impachetam clatita si o punem intr-un vas termorezistent. Repetam operatiunea pana terminam crema. Peste clatite turnam un sos obtinut din zdrobirea restului de fructe cu o mana de zahar. Dam la cuptor, la 180°C, pana incep sa se umfle. Este semn ca s-a copt crema. Mie imi place foarte mult cum se imbina gustul cremos al branzei si zmeura putin acrisoara. Sunt delicioase si sunt foarte bune daca le mancam caldute. Puteti pune daca vreti si o lingura de frisca pentru decor.
Pofta buna!