pentru clatite:
umplutura:
sos de ciocolata :
Pentru a prepara umplutura amestecam smantana cu zaharul pudra , coaja rasa de portocala , nucile , scortisoara si stafidele pe care le-am inmuiat in prealabil in rom diluat cu apa calduta .Omogenizam compozitia si o pastram la rece pana sunt gata clatitele .
Pentru clatite , punem intr-un castron faina cernuta , sarea , zaharul si ouale , apoi turnam treptat laptele , alternand cu apa minerala si batem cu telul pana compozitia devine omogena.(daca este nevoie mai adaugam putin lapte sau faina pentru a obtine consistenta potrivita)Acoprim vasul si lasam compozitia sa se odihneasca la rece , pentru 1/2 de ora .
Ungem cu ulei o tigaie incinsa si turnam cate un polonic mic de compozitie , in timp ce inclinam tigaia ca sa obtinem un strat uniform .Coacem pe rand clatitele , pe ambele fete .
Pentru sos topim la bain-marie ciocolata cu frisca . Dam jos si amestecam cu romul .
Servim clatitele umplute cu crema de nuci si stropite cu sos de ciocolata .