super bune ,tot ce e cu ciuperci sant preferatele mele
Se face aluatul de clatite ,se amesteca bine ouale cu vanilia si coaja de lamaie, apoi se pune laptele si faina si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. La final se pune 1 canita de ulei
Se coc clatitele ,eu nu mai pun ulei in tigaie deoarece am pus in compozitie si daca tigai e buna atunci nu se prind.
Se toaca ceapa ci ardeiul si se calesc in putin ulei ,apoi se pun ciupercile taiate bucatele, se pune sare si piper si se lasa sa se fiarba bine impreuna. Cand sunt fierte ciupercile si au prea multa apa se pune si 1 lingura de faina amestecata cu putin lapte sau smanatana,sa se lege bine sosul.
Se ia clatita se pun cate 2-3 lingurite de ciuperci si putina branza(eu am pus de oaie) si se impatureste .Se iau lateralele spre interior si se ruleaza apoi .
Se aseaza intr-un vas uns cu unt se pune casacava ras si apoi ouale batute bine cu 200 smanatana,se da la cuptor pt 15 minute
Se poate pune branza si in ciuperci dupa ce sunt gata ,dar eu am evitat dat fiind faptul ca erau calde si se topea branza si se lucra mai greu cu ele