Cochilii cu branza si coaja de lamaie

de Patricia Iordache in Paste, 30 Aug 2013 | 5416 vizualizari

 

Acestea sunt preferatele fiului meu. Ar manca asa ceva non stop. Se prepara foarte usor si se papa imediat.

 

INGREDIENTE

  • 1 punga cochilii (400 gr.);
  • 20-30 gr. unt;
  • 2 l. apa (pentru fiert pastele);
  • 4 linguri cu zahar (sau cat va place);
  • 2 pliculete zahar vanilat;
  • 100-150 gr. banza telemea (eu am avut de oaie);
  • coaja de la o lamaie;
  • 1 lingurita cu sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cochilii cu branza si coaja de lamaie:

Punem apa la fiert. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam sarea, amestecam si adaugam cochiliile. Le lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj (aproximativ 8-10 minute), amestecand usor din cand in cand ca sa nu le lipeasca de fundul vasului.

Scurgem pastele de apa si le lasam putin in strecuratoare.

Adaugam in vasul (gol dar inca fierbinte) in care am fiert pastele, cubuletul de unt, il lasam putin sa se topeasca, adaugam pastele si amestecam usor pana ce se amestecam in totalitate cu untul topit.

Punem zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Amestecam. Radem branza pe zahatoarea cu gauri mari (sau o zdrobim cu furculita) si o adaugam peste cochilii. Amestecam bine totul si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cochilii cu branza si coaja de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]