Compot de dovlecel

de lorreedana in Sirop / Compot, 6 Iul 2013 | 10966 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 3 kg dovlecei taiati

Sirop:

  • 1,2 kg zahar tos
  • 3-4 pliculete de zahar vanilat
  • 450 ml suc concentrat de lamaie
  • 6 pastile de aspirina
  • 1,5 litri de apa
  • 10-12 buc cuisoare si ½ lingurita de scortisoara macinata
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de dovlecel:

1.Se aleg 2-3 dovleci in jur de 4-4.5 kg in total.Se curata de coaja si de continutul de seminte, se spala, se scurg de apa si se cantareste o cantitate de 3 kg.

2.Se taie in cubulete (feliute) de 1-1,2 centimetri. Se pun intr-un vas cu 150 ml otet si se acopera cu apa, se lasa la macerat timp de 2 ore amestecand de cateva ori pentru ca intreaga cantitate de dovleci sa fie cuprinsa de solutie.

3.Se scurg de aceasta solutie,apoi se adauga in siropul care a dat in clocot timp de 10 minute. SE FIERB TIMP DE 10 minute (dupa ce a dat in clocot).Borcanele (de preferat sa fie cu capac de etansare) se spala si se scurg bine de apa, apoi se incarca cu compozitia clocotinda de compot. Borcanul la umplere se tine intr-un vas cu apa (cu un centimetru de apa incalzita) pentru evitarea spargerii.

4.Borcanele inchise se pun la racire lenta in paturi 6-7 ore minim, apoi se pastreaza pentru iarna in camara pe raft. Vara se poate servi de la frigider si pe post de racoritoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de dovlecel