Compot de pere intregi

de botcrina in Sirop / Compot, 28 Feb 2012 | 5609 vizualizari

 

Compotul este făcut în toamnă, din pere de la mine din grădină şi fiindcă am intrat în post, m-am gândit că un compot bun şi aromat este foarte bine venit. Sugestia acestui fel de compot mi-a oferit-o prietena mea dna. Delia, căreia îi mulţumesc mult.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pere întregi necurăţate
  • 200 g zahăr tos
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 litri apă
  • un vârf de cuţit de saliţin
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de pere intregi:

Spălăm perele şi le aranjăm într-un borcan mare.

Preparăm un sirop din apă, zahăr tos, zahăr vanilat şi saliţin, amestecăm bine cu o lingură de lemn până se topeşte tot zahărul.

Turnăm siropul peste fructe în borcan, punem capacul şi-l strângem bine.

Fierbem compotul până siropul de pe fructe devine gălbui.

Se păstrează în cămară la loc uscat şi răcoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de pere intregi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Compot de pere