Compot de struguri albi

de Bucataras Medi in Conserve, 8 Oct 2016 | 7091 vizualizari

 

Nu sunt eu mare mancatoare de fructe dar strugurii ii ador.

Si pentru ca avem struguri in curte nu era pacat sa nu pun pentru iarna cateva borcane cu compot mai ales ca procedeul este unul foarte usor?Si pe deasupra ,la cules de struguri,am avut un ajutor de nadejde in persoana lui Raducu.

 

INGREDIENTE

  • boabe de struguri(eu am folosit struguri albi)
  • zahar
  • zahar vanilat-1 plic la un borcan de 800 ml.apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de struguri albi:

Desfacem boabele de struguri de pe ciorchine si le spalam.
Se aseaza boabele in borcan.(daca dorim sa avem mai mult compot punem boabe de struguri pana la jumatatea borcanului sau putem umple borcanul cu struguri in cazul in care dorim sa avem mai multe fructe).
Se adauga zaharul,zaharul vanilat si apoi apa(pana la gatul borcanului).
Capacim.
Asezam borcanele intr-un vas pe fundul caruia am pus cateva prosoape de bucatarie.
Se adauga apa in vas pana la gatul borcanelor si se da la fiert la foc mediu. Din momentul in care apa a inceput sa fiarba se lasa pe foc 20 de minute.
Tragem vasul de pe foc si lasam la racit in apa in care au fiert.
Usor,ce spuneti?

TIPS-URI

1

 este de preferat sa se foloseasca struguri de aceiasi culoare,soiurile nu au importanta

2

eu am folosit 1 lingura rasa la un borcan de 800 ml si asta din doua considerente.....strugurii au fost foarte dulci si pe deasupra prefer dulceata strugurilor decat a zaharului

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de struguri albi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Gherca Daniela 1

08.10.2016, 14:26

bun, bun!

Rocsi 1

08.10.2016, 20:41

Este un compot foarte bun si aromat. Cu ani in urma ne facea mama, dar am mancat asa mult, ca am zis ca nu mai vrem, eram plictisiti de el!

dantes 1

09.10.2016, 09:41

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frunze de varza dulce acrite pentru sarmale