Compot de struguri negri

de gaby_duceag in Sirop / Compot, 30 Sep 2010 | 29837 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • voi scrie cantitatile pe care le-am folosit eu pentru 45 de sticlute
  • 4 kg struguri
  • 8-9 kg apa
  • 1 kg si 500 gr zahar
  • 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de struguri negri:

Spalam bine strugurii cu apa rece si luam bobitele de pe ciorchine.

Pregatim sticlutele curate si repartizam boabele (sa fie cam 10-12 boabe in fiecare sticluta).

Intr-o oala mare punem apa si zaharul si lasam sa se topeasca si sa dea un clocot. Adaugam zeama de la cele doua lamai si apoi repartizam lichidul in sticlute.

Punem capacele si fierbem totul in cratite mari in fundul carora am asezat frumos un prosopel( sa evitam spargerea in timpul fierberii)

Fierbem 45-50 minute apoi punem sticlutele intr-o patura groasa si le lasam pana la racirea completa.

Se pastreaza foarte foarte bine. E un deliciu iarna la gura sobei (care nu aveti soba, sa nu faceti =))

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de struguri negri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

gaby_duceag 1

01.10.2010, 21:37

liaaana, imi era dor de tine,rar iti vad ochisorii pe aici

Laly 1

02.10.2010, 01:00

Gbytule imi dai si mie o sticluta,chiar daca are palinca?

lilik 1

02.10.2010, 20:48

ce buuuun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de gutui, mere si pere