Compotul de visine este al doilea in topul preferintelor mele. Pe primul loc se afla compotul de piersici.Parca indiferent cat compot as face, tot nu e suficient. Iata cum se prepara.
Curatam visinele de codite si de frunze. Le spalam si le asezam in sticlele goale care au fost sterilizate inainte.
Umplem sticlele pana la jumatate cu visine (cu tot cu samburi), adaugam peste ele cate 5 linguri de zahar (pentru fiecare sticla).
Miscam usor sticla astfel incat zaharul se se imprastie peste toate visinele.
Adaugam apa rece pana aproape de buza sticlei si punem capacul.
Intr-o oala incapatoare si inalta (cat inaltimea sticlelor) punem un prosop de bucatarie, asezam sticlele una langa cealalta, lasand putin loc intre ele.
Umplem oala cu apa si o asezam pe foc.
Din momentul in care apa a inceput sa fiarba, mai lasam 15-20 minute si apoi oprim focul.
Lasam sticlele in apa fierbinte pana a doua zi cand se vor raci complet si le vom aseza in camara.
1
Se pastreaza la loc rece si intunecat. Daca nu aveti beci sau o camara racoroasa, pastrati compotul la frigider.