Compot de zarzare( corcoduse)

de Constelatialeu in Sirop / Compot, 17 Iul 2013 | 4908 vizualizari

 

M-a rugat cineva ,nu spun cine,sa-i fac compot de zarzare....ma rog,gusturile nu se discuta si cum aveam in gradina zarzare altoite,mari ,frumoase si gustoase m-am pus pe treaba.....

 

INGREDIENTE

  • 6 kg zarzare rosii si galbene
  • 45 linguri de zahar
  • 15 borcane de 800
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de zarzare( corcoduse):

Se culeg frumos din pom, sa nu fie batute, se spala si se aseaza in borcane, se adauga 3 linguri de zahar la fiecare borcan si se umple cu apa. Se pune capacul si apoi se aseaza intr-o cratita pe fundul careia am pus un prosop, se umple cratita cu apa pana la nivelul capacului se se lasa la foc mediu sa fiarba cca 20 min, se observa o schimbare de culoare. Se scot borcanele se aseaza intr-un loc si se invelesc cu o patura, se lasa pana a doua zi, apoi se depoziteaza la loc racoros sau se mananca , daca nu mai ai rabdare...

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de zarzare( corcoduse)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

17.07.2013, 21:19

Vin si eu sa servesc putin compot rece

mena29 1

17.07.2013, 21:27

Ce bine arata!

Corinuta 1

17.07.2013, 23:02

ce bun e!

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Compot de zarzare