Conglioni umplute cu tocanita de porc

de Panacris in Paste, 20 Feb 2021 | 1343 vizualizari

 

Aveam tocănița, dar n-aveam garnitura! 🙁

După o revizie prin cămară, am găsit soluția 😉

Scoici umplute cu tocănița 😉 2 în 1 😉 un fel principal sau chiar o cină, consistentă! 😉

Spor și poftă bună! 😉

 

INGREDIENTE

  • Conglioni (paste intergale în formă de scoici uriașe) cca. 500 g,
  • Pulpă de porc cca, 500 g,
  • Praz 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 50 ml,
  • Roșii cherry cca. 300 g
  • Usturoi 4 căței,
  • Ardei roșii cca. 200 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Pasta de roșii cca. 200 g
  • Vin alb cca. 250 ml,
  • Foaie de dafin 1 bucată,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură.
  • Pentru topping:
  • Pasta de roșii arabiata cca. 350 ml,
  • Mozzarella rasă cca. 200 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conglioni umplute cu tocanita de porc:

Pulpa de porc se curăță de eventualele grăsimi, apoi se taie bucățele potrivite , cât să le mănânci fără a le tăia cu cuțitul.

Prazul se curăță, taie rondele și se spală energic pentru a se îndepărta eventualul pământ dintre frunze. Roșiile se taie în sferturi, ardeii julien și usturoiul se curăță și mărunțește.

Într-un vas cu fundul gros se pune uleiul , apoi se adaugă rondelele de praz, ardeii, roșiile și usturoiul, se adaugă cca. 200 ml apă și se lasă la căli cca. 10 minute la foc mediu, semiacoperit.

Apoi se adaugă bucățelele de carne și se mai lasă la gătit cca. 5 minute, pâmă ce se rumenesc un picuț.

Se asezonează de sare, piper, foaie de dafin, boia, vin și pasta de roșii, se completează cu apă cât să acopere tocănița și se lasă la gătit cca. 30 minute la foc mediu, semiacoperit.

Între timp pastele se fierb în multă apă colocotită cu puțină sare, cca. 8 minute sau conform inidcațiilor de pe ambalaj! 😉

Pastele se scurg, apoi se așează într-un vas termorezistent sau o tavă încăpătoare.

În fiecare cochilie se pune câte o lingură de tocăniță, apoi se presară sosul de roșii arabiata și mozzarella rasă, pe toată suprafața și se pune la gătit în cuptorul preîncins cca. 40 minute la foc mediu, acoperit.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conglioni umplute cu tocanita de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

23.02.2021, 20:09

Super bunatate ai pregatit aici!

Panacris 1

02.03.2021, 19:10

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

Helga 1

25.04.2021, 18:07

Buna reteta dar totuși rectifica denumirea din coglioni(coaie)in Conchiglie(scoici).

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de vin