Conglioni umplute cu tocanita de porc

de Panacris in Paste, 20 Feb 2021 | 1491 vizualizari

 

Aveam tocănița, dar n-aveam garnitura! 🙁

După o revizie prin cămară, am găsit soluția 😉

Scoici umplute cu tocănița 😉 2 în 1 😉 un fel principal sau chiar o cină, consistentă! 😉

Spor și poftă bună! 😉

 

INGREDIENTE

  • Conglioni (paste intergale în formă de scoici uriașe) cca. 500 g,
  • Pulpă de porc cca, 500 g,
  • Praz 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 50 ml,
  • Roșii cherry cca. 300 g
  • Usturoi 4 căței,
  • Ardei roșii cca. 200 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Pasta de roșii cca. 200 g
  • Vin alb cca. 250 ml,
  • Foaie de dafin 1 bucată,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură.
  • Pentru topping:
  • Pasta de roșii arabiata cca. 350 ml,
  • Mozzarella rasă cca. 200 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conglioni umplute cu tocanita de porc:

Pulpa de porc se curăță de eventualele grăsimi, apoi se taie bucățele potrivite , cât să le mănânci fără a le tăia cu cuțitul.

Prazul se curăță, taie rondele și se spală energic pentru a se îndepărta eventualul pământ dintre frunze. Roșiile se taie în sferturi, ardeii julien și usturoiul se curăță și mărunțește.

Într-un vas cu fundul gros se pune uleiul , apoi se adaugă rondelele de praz, ardeii, roșiile și usturoiul, se adaugă cca. 200 ml apă și se lasă la căli cca. 10 minute la foc mediu, semiacoperit.

Apoi se adaugă bucățelele de carne și se mai lasă la gătit cca. 5 minute, pâmă ce se rumenesc un picuț.

Se asezonează de sare, piper, foaie de dafin, boia, vin și pasta de roșii, se completează cu apă cât să acopere tocănița și se lasă la gătit cca. 30 minute la foc mediu, semiacoperit.

Între timp pastele se fierb în multă apă colocotită cu puțină sare, cca. 8 minute sau conform inidcațiilor de pe ambalaj! 😉

Pastele se scurg, apoi se așează într-un vas termorezistent sau o tavă încăpătoare.

În fiecare cochilie se pune câte o lingură de tocăniță, apoi se presară sosul de roșii arabiata și mozzarella rasă, pe toată suprafața și se pune la gătit în cuptorul preîncins cca. 40 minute la foc mediu, acoperit.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conglioni umplute cu tocanita de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

23.02.2021, 20:09

Super bunatate ai pregatit aici!

Panacris 1

02.03.2021, 19:10

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

Helga 1

25.04.2021, 18:07

Buna reteta dar totuși rectifica denumirea din coglioni(coaie)in Conchiglie(scoici).

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orecchiette proaspete cu carne si sos de rosii