Conopida cu branza albastra si fistic

de Panacris in Mancaruri de legume, 2 Apr 2019 | 2434 vizualizari

 

Mno, conopida nu e prea apreciata, in Casa Zmeilor, de branza cu mucegai ce sa mai spun. Am incercat sa le imprietenesc si innobliez, gratin-ul, cu mix de salata si fistic. Sincer eu am fost foarte incantata, Zmeisorii, au dat pas. :D   Astept evaluariile voastre! ;) Spor si pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • conopida 1 bucata de cca. 500 g,
  • branza albastra Blue Village cca. 250 g,
  • sare Hymalaya 1 lingura,
  • boia dulce ½ lingurita,
  • fistic cca. 100 g,
  • mix de salata verde.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu branza albastra si fistic:

Conopida curatata, desfacuta buchetele, spalata se pune la fiert in apa rece, cca. 1000 ml, cu o lingura de sare la foc mic, semiacoperit cca. 30 de minute, sau la Crock Pot cca. 90 minute pe modul High.

Dupa ce s-a gatit al dente, conopida se scoate din apa, se asaza intr-un vas termorezistent, branza albastra, sau cu mucegai cum i se spune popular, se rupe bucatale si se asaza peste buchetelele de conopida. Apoi se da la gratinat, copt, cca. 10 minute, la cca. 200 grade C.

Conopida se serveste fierbinte cu mix de salata si fistic sarat.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu branza albastra si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida cu ardei si cascaval