Conopida cu sos de rosii

de Dea_Dea in Mancaruri de legume, 13 Mai 2013 | 4394 vizualizari

 

O mancare simpla, usoara, delicioasa si rapida!

 

INGREDIENTE

  • o conopida
  • apa
  • sare
  • 2 linguri pasa de rosii diluata cu 100ml apa
  • piper
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • rozmarin
  • marar
  • tarhon in otet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu sos de rosii:

Apa se pune la clocotit cu sare. Conopida se desface buchetele si se spala. Cand clocoteste apa se pune conopida si se lasa la fiert 10-15 min.Se scoate si se pune la scurs in strecuratoare.

Intr-un wok punem usturoiul si ceapa tocate , le lasam la foc mic 5 min , adaugam conopida. Se adauga sare, piper, rozmarin, marar,tarhon din otet, se mai lasa 5 min sa se intrepatrunda aromele.

Se adauga pasta de rosii diluata se amesteca usor , si se mai lasa la fiert 5 min.

POFTA BUNA!!

TIPS-URI

1

Se poate pune in loc de ceapa verde si usturoi verde si ceapa alba si usturoi uscat.

2

Este important sa nu fierbem prea mult conopida , ca sa nu degaje mirosul sulfuros.

3

Ca si condimente se mai poate folosi turmenicul care ii da culoare , sau daca , vrem putem pune praf de curry .

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa