Conopida cu tocanita de fasole si dovlecel

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 18 Aug 2019 | 2639 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 conopida
  • 2 linguri maioneza
  • 50 grame pesmet panko (sau obisnuit)
  • 2 lingurita mix condimente tex-mex
  • 400 grame fasole alba (din conserva)
  • 1 dovlecel
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 400 grame rosii in bulion
  • 3 linguri smantana/ iaurt grecesc
  • sare, piper
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu tocanita de fasole si dovlecel:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se desface conopida in buchetele si se adauga intr-un bol, impreuna cu sare, piper si maioneza. Se amesteca cu grija pana cand canopida este imbracata complet. 

Intr-o farfurie, se amesteca pesmetul cu 1 lingurita de mix de condimente, sare, piper si o lingura de ulei. Se adauga peste conopida si se amesteca usor. 

Se transfera buchetelele de conopida pe o tava si se coc 20-25 de minute. 

Intre timp, se clateste fasole sub jet de apa rece. Se transfera 1/3 din cantitatea de fasole intr-un alt bol si se zdrobeste cu o furculita. 

Dovlecelul se taie in cuburi mici, usturoiul se piseaza, iar patrunjelul se toaca marunt. 

Se incalzeste putin ulei intr-o cratita, la foc mediu spre mare. Se adauga dovlecelul si se soteaza 3 minute. Se adauga usturoiul si restul de mix de condimente. Se gatesc 1 minute, apoi se adauga rosiile si 75 ml de apa. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mediu si se lasa 5 minute. Se adauga fasolea (si cea intreaga si cea zdrobita), se amesteca si se mai lasa 5 minute, pana se ingroasa putin. Se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel, se indeparteaza de pe foc si se adauga sare si piper. 

Se serveste tocanita cu smantana si conopida coapta. Se presara cu restul de patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu tocanita de fasole si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole