Conopidă gratinată la cuptor

de anomisana in Mancaruri cu carne, 14 Ian 2012 | 5185 vizualizari

 

Din ciclul reţete demult probate şi nepostate, acum i-a venit rândul conopidei.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucată conopidă medie
  • 1 ardei roşu
  • 1 ceapă
  • 200-300 gr kaizer sau costiţă (ceva afumătură)
  • 2-3 cartofi
  • 150-200 gr caşcaval dat pe răzătoare
  • pătrunjel verde tocat fin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopidă gratinată la cuptor:

Conopida se desface bucheţele, se curăţă şi se spală, apoi se fierbe în aburi. Cartofii se spală şi se fierb în coajă, apoi se lasă la răcit şi se curăţă de coajă, după care se taie cuburi. Ardeiul se curăţă şi se taie cubuleţe, iar ceapa se taie fideluţă. Kaizerul se taie şi el feliuţe. Ceapa şi ardeiul se înmoaie puţin într-o tigaie cu  ulei încins, apoi se scot şi se prăjeşte puţin şi kaizerul. Într-un vas termoprezistentă unsă cu unt se aşează cuburi de cartofi şi bucăţi de conopidă, iar printre ele ceapă, ardei şi felii de kaizer. Se presară deasupra o parte de caşcaval şi se dă la cuptor 15-20 de minute. Se presară restul de caşcaval, se mai lasă 5 minute, apoi se scoate şi se presară cu pătrunjel. Se serveşte cald, eventual cu adaos de smântână.

TIPS-URI

1

puteţi face un sos alb din lapte, făină, smântână şi ou, pe care să-l turnaţi peste amestecul de legume, înainte de a da vasul în cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopidă gratinată la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Porc Adobo - reteta filipineza